«Beebi Trump» sai loa lennata (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Beebi Trump» Briti parlamendi kohal hõljumas.
«Beebi Trump» Briti parlamendi kohal hõljumas. Foto: twitter.com

«Beebi Trumpiks» nimetatud hiiglaslik õhupall sai loa USA presidendi Donald Trumpi visiidi ajal Suurbritannias Londonis parlamendihoone lähedal hõljuda, vahendab CBS News.

Londoni linnapea Sadiq Khan kiitis õhupalli lennu heaks pärast seda, kui enam kui 10 000 inimest kirjutasid alla petitsioonile ja selle nimel koguti enam kui 20 000 dollarit.

«Meil polnud Londoni linnavalitsusega alguses just parim läbisaamine ja nad ei pidanud «Beebi Trumpi» tõeliseks protestiks,» ütles aktivist Leo Murray.

Khani esinaja märkis, et linnapea toetab rahumeelseid meeleavaldusi ja mõistab, et need võivad aset leida väga erinevatel viisidel. Linnapea meeskond kohtus aktivistidega ja andis neile loa kasutada parlamendi juures asuvat väljakut õhupalli lendulaskmispunktina.

Õhupallil on 13. juulil luba lendu tõusta kohaliku aja järgi kell 9.30 hommikul (Eesti aeg 11.30) ja õhus olla kaks tundi. See aeg langeb koku Trumpi visiidi ja «Peatage Trump» protestimarsiga Londoni kesklinnas. Politseile jääb õigus sündmused sündmused vetostada.

«Donald Trump on suur vihane beebi, kel on habras ego ja tillukesed käed,» kirjutas õhupalli lennutamise korraldav liikumine oma internetis.

Trump lendab Suurbritanniasse 13. juulil töövisiidile ja selle käigus kohtub ta peaminister Theresa Mayga. Kohtumist on oodatud enam kui aasta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles