Välismeedia teatel aetakse Eesti ajateenijaid järve, et välistada nutitelefonide kasutamist (6)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad.
Ajateenijad. Foto: Meelis Meilbaum

Hollandi BusinessInsider kirjutas juuni lõpus NATO idapiiri sõjaväelaste jõupingutustest Vene elektroonilise luurega võitlemisel ja muuhulgas väidetakse, et Eesti ohvitserid on käskinud õppustel isegi sõduritel järve hüpata, et välistada nutitelefonide kasutamist.

«Mõned sõdurid läksid isegi nii kaugele, et mässisid oma telefonid signaalide summutamiseks kondoomide sisse,» kirjutas BusinessInsider 2017. aasta oktoobris. Väljaanne viitab ka sellele, nagu oleks Tapa sõjaväebaasis kehtestatud nutitelefonide keeld pärast seda, kui ühe sõduri telefonist kadusid kontaktid ja telefon hakkas ise muusikat mängima.

Kuigi väidete allikat pole välja toodud, hakkasid teated järve hüppamisest, millega leevendada nutitelefonide elektroonilise luure ohtu, levima eelmisel sügisel.

Eesti kaitseväe teatel kedagi järve hüppama ei sunnita. «Wall Street Journalis kirjeldatud intsidendid on peamiselt folkloor,» ütles nooremleitnant Igor Ljapin kaitseväe peastaabi pressijaoskonnast.

Loe edasi Geeniusest.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles