Ilves helistas eile kahele Läti presidendile

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidentide Toomas Hendrik Ilvese ja Valdis Zatlersi kohtumine viimase visiidi ajal Eestisse.
Presidentide Toomas Hendrik Ilvese ja Valdis Zatlersi kohtumine viimase visiidi ajal Eestisse. Foto: Peeter Langovits

President Ilves õnnitles Läti vastvalitud presidenti ja tänas Läti senist riigipead asjaliku koostöö eest, kusjuures ametist lahkuv president sai kiita vastutustundlikkuse eest.

President Toomas Hendrik Ilves vestles eile õhtul telefonitsi Andris Bērziņšiga, kes päev varem valiti Läti järgmiseks riigipeaks, ja õnnitles teda, teatas presidendi kantselei pressiesindaja.

«Usun, et teie ametiajal jätkub tihe, usalduslik ja asjalik koostöö Eesti ja Läti vahel ka kõige kõrgemal tasemel,» ütles president Ilves. «Edukas ja tugev Läti muudab tugevamaks meie piirkonda ning kogu Euroopa Liitu.»

Eesti riigipea avaldas lootust, et saab Läti järgmiseks presidendiks valitud Andris Bērziņšiga peagi isiklikult kohtuda.

Enne helistas president Ilves Läti praegusele riigipeale Valdis Zatlersile ja tänas teda aastatepikkuse tiheda koostöö eest.

«Me oleme koos näinud paremaid ja keerulisemaid aegu, meie riigid on pidanud tegema valusaid otsuseid, aga need olid õiged otsused,» ütles president Ilves.

«Me oleme ilmutanud vastutustundlikkust nii oma riikide ja inimeste käekäigu kui ka Euroopa Liidu ees. Selle vastutustundlikkuse eest ma teid tänangi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles