Sõmerpalu staadionikross üritab publikut kohale meelitada ekstreemse vaatemänguga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Westberg
Sebastian Westberg Foto: Vytenis Malisauskas

Sellel kolmapäeval 11. juulil sõidetakse Võrumaal Sõmerpalus juba üheteistkümnendat korda rahvusvaheline staadionikross Väino Leoki karikale, kus trikihüppajad pakuvad esmakordselt Võrumaa publikule peadpööritavaid õhulende.

Sõmerpalu staadionikrossi organisaatorid üritavad igal aastal pealtvaatajatele midagi uut pakkuda. Nii tuleb sellel kolmapäeval toimuvale üritusele oma trikke näitama sel kevadel Tallinnas publikut hullutanud ja eelmisel aastal maailmakuulsal Red Bull X-Fightersil osaelnud soomlane Sebastian Westberg, kellega koos esitleb trikke ka tema kaasmaalane Arttu Mielityinen.

Väino Leoki rändkarikat motokrossis tulevad aga jahtima kõik Eesti parimad sõitjad eesotsas viimastel aastatel Eesti rahvuskoondise eest võistelnud Tanel Leoki, Harri Kullase, Priit Rätsepa, Gert Krestinovi ja Erki Kahroga.

Lisaks nendele on võistlemas ka tänavu Euroopa radadel tegusid teinud Andero Lusbo, Hardi Roosiorg ja Karel Kutsar ning kohaliku Sõmerpalu motoklubi sõitjad Jan Jakobson ja Aigar Leok. Eesti sõitjatel ei saa kindlasti kerge olema, sest kohal on peaaegu kõik Läti parimad sõitjad, nagu näiteks Matiss Karro, Karlis Sabulis, Davis Ivanovs, Davis Livs ja Ivo Steinbergs.

Üks raskemaid ja publikule ekstreemsusi pakkuvamaid võistluseid on Sõmerpalus Superenduro Eesti karikavõistluste etapp. Spetsiaalselt selleks sõiduks loodud rajal kulgeb üks osa krossirajal ja muu osa sisaldab palkidest ja kividest raskeid rajalõike, kus pannaks proovile osalejate parimad sõiduoskused. Lisaks Martin Leokile on võistlema tulemas enamus Eesti ja Läti paremikust.

Treeningud ja kvalifikatsioonida algavad Sõmerpalus kell 13.25, esimene start antakse 16:30 ja Superfinaal, mille võitja saab suure Väino Leoki rändkarika, algab orienteeruvalt 20:00.  Peale Superfinaali, umbes 20:30 paiku toimuvad aga Freestyle trikihüpped. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles