Turistid said kaks aastat pärast reisi 16 000-eurose arve

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Golden Gate'i sild San Fransiscos
Golden Gate'i sild San Fransiscos Foto: Edwin Verin / PantherMedia / Edwin Verin

Lõuna-Koreast pärit turistid viisid San Francisco reisi ajal oma väikelapse haiglasse, kus talle anti veidi piimasegu ja lasti mõni tund magada. Kaks aastat hiljem esitati vanematele aga uskumatult üüratu arve.

Jang Yeo-im oli oma perega San Franciscos reisil, kui nende kaheksakuune beebi Park Jeong-whan kukkus hotellitoas voodist alla, kirjutas The Sun.

Laps lõi kukkudes oma pea ära ning kuigi verd ei olnud näha, otsustasid vanemad beebi igaks juhuks Zuckerbergi San Francisco avalikku haiglasse tervisekontrolli viia. Nende õnneks ütlesid arstid, et lapsega on kõik korras ning pärast uinakut ning piimasegu andmist lubati perekond koju. Nad olid haiglas olnud täpselt kolm tundi ja 22 minutit.

Pärast haiglaskäiku unustasid nad kiirelt vahejuhtumi ning jätkasid oma reisi ning hiljem igapäevaeluga.

Kaks aastat hiljem saabus neile aga haiglast üüratu arve summas 18 836 dollarit (ligi 16 008 eurot), kusjuures 13 314 eurot kogu summast oli «trauma aktiveerimise» eest. Sedasorti kulu lisatakse arvele siis, kui haigla kogub raske vigastuse patsiendi jaoks kokku oma parimate arstide meeskonna. «Trauma aktiveerimise» maksumus erineb haiglati tohutul määral ning pole päris kindel, mis täpsemalt sellise summa moodustab.

Kuigi korealastel oli tervisekindlustus, katab see vaid 5000 dollarit arvest, jättes perekonnale pea 14 000 dollari suuruse võla.

Jangi sõnul on see nende pere jaoks tohutult suur summa. «Kui mu laps oleks saanud eriravi, siis hea küll. See oleks olnud okei. Aga ta ei saanud. Miks ma siis peaksin sellise arve tasuma? Nad ei teinud minu poja jaoks midagi,» oli Jang ärritunud. 

San Francisco haigla esindaja selgitas, et kuigi beebi ei vajanud erilist ravi, on traumaosakonna valmisseadmine kulukas ning see on ka põhjus, miks Lõuna-Koreast pärit perekonnale üüratu arve laekus.

«Me oleme traumakeskus väga suurele ja väga tihedalt asustatud piirkonnale,» sõnas haigla esindaja ning lisas, et nad peavad San Franciscos tegelema paljude traumadega nagu autoõnnetused ja massitulistamised. «Selliste asjade jaoks valmistumine on kulukas,» sõnas esindaja lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles