Kataloonia presidendi kinnitusel jätkavad nad iseseisvuse nõudmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania peaminister Pedro Sánchez (paremal) võttis täna Madridis La Moncloa palees vastu Kataloonia presidendi Quim Torra. Tegu oli esimese korraga, kui Hispaania keskvalitsuse ja Kataloonia regionaalvalitsuse uued juhid omavahel kohtusid.
Hispaania peaminister Pedro Sánchez (paremal) võttis täna Madridis La Moncloa palees vastu Kataloonia presidendi Quim Torra. Tegu oli esimese korraga, kui Hispaania keskvalitsuse ja Kataloonia regionaalvalitsuse uued juhid omavahel kohtusid. Foto: Acero / Alter Photos / Sipa USA / Scanpix

Kataloonia ei loobu teest iseseisvusele, ütles piirkonna president Quim Torra täna pärast kohtumist Hispaania peaministri Pedro Sánchezega.

Hispaania asepeaminister Carmen Calvo Poyato sõnas, et selle teema kohta on vähe öelda, sest valitsus ei luba iseseisvusreferendumit, mida ta peab põhiseadusvastaseks.

Sáncheze asetäitja rõhutas samas, et kohtumine oli produktiivne ning Torra ja Sánchez leppisid kokku suhtluse jätkamises.

Hispaania keskvalitsuse ja Kataloonia regionaalvalitsuse uued juhid kohtusid täna esimest korda pärast eelmise aasta Kataloonia iseseisvusreferendumi põhjustatud poliitilist kriisi.

Torra sai Kataloonia presidendiks mai keskpaigas ja Sánchez Hispaania peaministriks juuni algul.

Torra on öelnud, et seaduslik iseseisvusreferendum on ainus võimalus ummikseisu lahendamiseks ja soovib luba selle korraldamiseks. Sáncheze valitsus on öelnud, et Hispaania 1978. aasta põhiseadus ei näe ette enesemääramist.

Enne kohtumist oodati, et Sánchez pakub Katalooniale võimalust lõpetada regionaalvalitsuste seaduste blokeerimine sotsiaalküsimustes ning lubab taristu- ja teisi investeeringuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles