Soome ja Rootsi allkirjastasid kaitsekoostööpakti (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome soomuk Patria mullu septembris Rootsiga üheskoos korraldatud õppusel Aurora 17 Gotlandil.
Soome soomuk Patria mullu septembris Rootsiga üheskoos korraldatud õppusel Aurora 17 Gotlandil. Foto: Anders Wiklund / TT NEWS AGENCY / REUTERS / Scanpix

Soome ja Rootsi kaitseministrid allkirjastasid täna Turus kaitsepakti, mis määratleb kahe riigi kaitsekoostöö eesmärgid.

Vastastikuse mõistmise memorandum, mille allkirjastasid Jussi Niinistö ja Peter Hultqvist, katab rahu- ja sõjaaegset koostööd, kuid ei sisalda vastastikuse sõjalise abistamise kohustust ega tähenda kaitseliidu moodustamist, teatas Soome kaitseministeerium pressiteates.

Samas ei piira memorandum kahe riigi koostöö ulatust, edastas Soome rahvusringhääling Yle.

Soome ja Rootsi kaitsekoostöö on viimastel aastatel hoogustunud, seda eelkõige sidekanalite tõhustamise ja ühiste sõjaväeõppuste vallas.

Praegu süvendavad riigid kaitsekoostööd eesmärgiga katta operatiivplaneerimine kõigi võimalike olukordade puhuks, vahendas Yle Soome kaitseametkonna pressiteadet.

Rootsi kaitseväe ülem Micael Bydén ütles eelmisel nädalal, et Soome ja Rootsi kaitsekoostöös on saavutatud nii suur usaldus, et riigid saavad omavahel jagada teavet salajaste kaitseplaanide kohta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles