Eestlased panid Saksamaal kõva peo püsti!

Aarne Seppel
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Curly String ja Tüüringi sümfoonikut - lihtsalt ilus.
Curly String ja Tüüringi sümfoonikut - lihtsalt ilus. Foto: Aarne Seppel

Päike paistab peale...* Paistab küll, mida muud ikka peale saab paista kolmekümnekraadises kuumuses keset Saksamaad Rudolstadti väikelinnas folgifestivalil. Aga vähe sellest, Bombillaz sütitas eesti keeles refrääni kaasa laulma ja tantsu lööma ka terve platsitäie kuulajaid. Muusika ületas keelebarjääri kiiresti.

Eestis on folgifestivale nagu kirjusid koeri, igas nurgas on midagi. Aga siiski, kui ütled folk, siis mõtled Viljandi. Natuke samamoodi on ka Saksamaal Rudolstadti festivaliga, mis ei ole ennast sidunud rangelt pärimusmuusikaga, vaid otsib esinejaid natuke laiemalt. See on Saksamaa suurim ja mõjukaim omalaadne festival. Sellega aga sarnasused ei piirdu, Viljandi puhul on aastast aastasse festivali iseloomustamiseks proovitud kirjeldada meeleolu, õhustikku, atmosfääri. Mingi raskesti seletatav tunne, mis muudab tühja ja unise väikelinna neljaks päevaks elavaks, tantsurütmes toimivaks festivaliareeniks. Seesama atmosfäär on ka Rudolstadti kohal. Nagu ka eestlased, sel korral laval, ning kes ajasid publiku pöördesse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles