Ministrite tagasiastumised ähvardavad May positsiooni

Bretty Sarapuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Brexiti-minister David Davis (vasakul), tema kõrval endine välisminister Boris Johnson ja peaminister Theresa May 2016. aasta novembris.
Endine Brexiti-minister David Davis (vasakul), tema kõrval endine välisminister Boris Johnson ja peaminister Theresa May 2016. aasta novembris. Foto: Peter Nicholls/Reuters/Scanpix

Ühendkuningriigi peaministri Theresa May Euroopa Liidust lahkumise kava sai tõsise hoobi, kui 24 tunni jooksul lahkus ametist kolm May valitsuse ministrit. Üleeile teatasid tagasiastumisest Brexiti-minister David Davis ja tema juhitava ministeeriumi alamminister Steve Baker. Eile esitas lahkumisavalduse välisminister Boris Johnson.

Ministrite lahkumise põhjuseks on läinud nädala reedel Chequersi maamajas ministrite koosolekul vastu võetud nn pehme-Brexiti kava, mis Davise sõnul ei taasta Ühendkuningriigi kontrolli seaduste üle ega too võimu Brüsselist tagasi Londonisse, vahendas Guardian. Ajalehe teatel väljendas Johnson reedel pettumust kokkulepitud plaanis, võrreldes peaministri Brexiti-kava kaitsmist püüdega «poleerida kakajunni».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles