Peterburi purikaohvri pere saab majavalitsuselt 1,3 miljonit rubla

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milana Kaštanova
Milana Kaštanova Foto: Erakogu

Peterburi kohus rahuldas Vadim Kaštanovi hagi ja mõistis Petrogradi rajooni elamuehituskompleksilt nr 2 välja ligi 1,33 miljonit rubla (32 900 eurot).

Kohus leidis, et jääpurikaga pähe saanud Eesti kodaniku Milana Kaštanova isa hagi oli põhjendatud, vahendas kohtusaalis viibinud Rosbalti korrespondent.

Nimelt leidis kohus, et elamuehituskompleksi töötajate kuritegeliku hoolimatuse tõttu sai noor naine märkimisväärse füüsilise vigastuse ja perekond peab Milana ravi tõttu tegema tohutuid väljaminekuid.

Rajooni prokuratuuri esindaja märkis, et 2010. aastal ei järgitud Petrogradi rajoonis lumekoristuse eeskirju, mis tõi kaasa neli surmaga lõppenud õnnetust ja laialdast tähelepanu nõudnud Kaštanova juhtumi.

Elamuehituskompleksi uus juhtkond mõistis täielikult perekonna esitatud nõudmisi, administratsioon palus Kaštanovite perelt ka vabandust.

Milana Kaštanovale kukkus jääpurikas pähe 5. veebruaril 2010. aastal Punase Kursandi tänaval ajal, mil katuselt lükati alla jääpurikaid- ja kamakaid. Elamuehituskompleksi töötajad ei olnud jalakäijate jaoks ohtlike tööde toimumisest pannud välja ühtegi hoiatavat märki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles