Lang lihtsustaks koondamist ennaktempos

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Justiitsminister Rein Lang kutsus oma parteikaaslaste eeskujul üles jõustama muuhulgas koondamist lihtsustav töölepinguseadus pool aastat plaanitust rutem.


«Võttes arvesse maailmamajandust ja ka Eesti majandust, leian, et on mõistlik jõustada uus töölepinguseadus plaanitust kuus kuud varem,» rääkis minister.

Täna hommikul Järvamaa ettevõtlusnädalal esinenud justiitsminister Rein Langi sõnul vajab Eesti tööturg kiiresti paindlikumat joont ning töölepinguseadusega kiirustamine aitaks tema väitel seda saavutada.

«Uue töölepinguseadusega soovime luua inimestele võimalusi kiiremaks reageerimiseks ning ümberõppeks pidevalt muutuval tööturul,» ütles Lang.

«Loodan, et uutel töölepinguseaduse läbirääkimistel suudab tööandjate keskliit esindada tööandjaid sama hästi, kui ametiühingud on seni esindanud töövõtjaid,» lisas Lang.

Veel mainis justiitsminister oma kõnes, et Eesti vajab ka tõele vastavat rahvastikuregistrit, mille andmed oleksid ülekantavad teistesse registritesse ja ühtset ettevõtluse aruandluskeskkonda. Samuti rõhutas Lang euro kasutusele võtmise tähtsust.

Täna hommikul esines justiitsminister Rein Lang Järvamaa ettevõtlusnädalal ettekandega, mille eesmärk oli anda ülevaade ettevõtluskeskkonna arengusuundadest ning vajaminevatest tegevustest. Kõige prioriteetsema tegevusena tõi justiitsminister välja just uue töölepinguseaduse jõustumise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles