Haigla allikas: Gaddafi kasutas väikest tüdrukut propaganda eesmärkidel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vigastada saanud seitsmekuune tüdruk Tripoli haiglas
Vigastada saanud seitsmekuune tüdruk Tripoli haiglas Foto: SCANPIX

Liibüas Tripolis asuva haigla allikas paljastas, et selle riigi juht Mummar al-Gaddafi kasutas väikest tüdrukut propaganda eesmärkidel.

Möödunud pühapäeval levis maailma meedias foto seitsmekuusest tüdrukust, kes väidetaval sai NATO rünnakus vigastada, edastab msnbc.com.

Liibüa valitsuse esindajad korraldasid välisriikide ajakirjanikele kohtumise kohalike, pommitamise üle elanud inimestega. Esmalt viidi ajakirjanikud  Tripoli lähistel elava eaka mehe farmi. Mees kaotas NATO pommitamises koera ja suure hulga kanu.

Mehe sõnul inimesed kannatada ei saanud, kuid ta naabrid teadsid rääkida haavata saanud lastest.

Keskpäeval viidi ajakirjanikud Tripoli kesklinnas asuvasse haiglasse, kus neile näidati väikest tüdrukut, kes tundus olevat meelemärkuseta. Tüdruku haiglavoodi juures olev mees nimetas end lapse onuks ja selgitas, et laps sai NATO rünnakus raskelt vigastada.

Üks anonüümseks jääda soovinud arst edastas salaja ajakirjanikele käsitsi kirjutatud kirja, milles seisis, et tegelikult sai laps kannatada liiklusõnnetuses.

Teine isik, kes esitles end kui selle tüdruku pere naabrit, kummardus lapse voodi kohale ning hakkas käed üleval hüüdma ülistusi Mummar al-Gaddafi kohta.

Samal õhtul tunnistas sama mees ajakirjanikele korraldatud üritusel, et töötab al-Gaddafi propagandameeskonnas.

Al-Gaddafi valitsuse väitel on NATO rünnakutes hukkunud üle 700 tsiviilelaniku ning üle 4000 on vigastada saanud. Ajakirjanikel ei ole siiani siiski adekvaatseid andmeid ohvrite ja kannatanute kohta.

Välisajakirjanikel ei õnnestunud saada Liibüa valitsusesindajatelt haigla väite kohta kommentaari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles