Europarlamendi juht kutsus koostama inimsmugeldajate musta nimekirja (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
European Parliament president Antonio Tajani peab Tripolis kõnelusi Liibüa ühtsusvalitsuse peaministri Fayez al-Sarrajga.
European Parliament president Antonio Tajani peab Tripolis kõnelusi Liibüa ühtsusvalitsuse peaministri Fayez al-Sarrajga. Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Parlamendi president Antonio Tajani kutsus esmaspäeval Liibüat külastades koostama inimsmugeldajate musta nimekirja, et aidata peatada rändevoogu Aafrikast Euroopasse.

Inimsmugeldajad Põhja-Aafrikas on kasutanud ära Liibüas alates 2011. aastast valitsevat kaost, et saata tuhandeid inimesi ohtlikule teekonnale üle Vahemere Euroopasse.

"Meil tuleb luua must nimekiri peaminister inimsmugeldajatest, et politsei ja korrakaitsjad Aafrikas ja Euroopas saaksid teha koostööd ühise eesmärgi nimel," ütles Tajani pärast kohtumist Liibüa rahvusvaheliselt tunnustatud valitsuse juhiga Tripolis.

"Kui me ei suuda hävitada neid kuritegelikke organisatsioone, on väga raske võidelda ebaseadusliku rände vastu," sõnas ta.

Itaalia ja Kreeka on olnud Vahemere-ülese rände eesliinil.

Tajani pakkus välja, et Nigeri ja Liibüa piiril rajataks põgenikekeskused, mis eraldaksid tõelised asüülitaotlejad majandusmigrantidest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles