Lätis külmutati saadikute palgad

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Eesti poliitikud alles vaidlevad, kas parlament võib oma palka külmutada või mitte, tegid nende Läti kolleegid selle otsuse juba ära. Pildil on Läti latid.
Kui Eesti poliitikud alles vaidlevad, kas parlament võib oma palka külmutada või mitte, tegid nende Läti kolleegid selle otsuse juba ära. Pildil on Läti latid. Foto: Liis Treimann

Läti seimi juhatus otsustas täna külmutada parlamendisaadikute palgad ning loobuda masinapargi uuendamisest.


Läti parlamendi juhatus otsustas seoses riigi raske majandusliku olukorraga vähendada seimi eelarvet 3,3 miljoni lati (72,6 miljonit Eesti krooni) ulatuses, teatab lenta.ru viitega RIA Novostile.

Samuti otsustati mitte tõsta seimisaadikute palka ning loobuda autopargi uuendamisest ja kärbitakse ka saadikute reisikulusid. Tänavune seimi eelarve on 14 miljonit latti (308 miljonit Eesti krooni).

Ka Läti presidendi kantselei teatas, et järgmisel aastal külmutatakse kantselei töötajate palgad. Nii loodetakse kokku hoida 110 000 Läti latti (2 420 000 Eesti krooni). Tänavu on presidendi kantselei eelarve 3,4 miljonit latti (74,8 miljonit Eesti krooni).

Septembri keskel tegi Läti president Valdis Zatlers ettepaneku külmutada kõigi Läti ametnike palgad. Siis toetas presidendi avaldust peaminister Aigars Kalvitis.

Valitsuse ekspertide arvates aitab selline otsus edukalt võidelda inflatsiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles