SDP Urpilainen: Katainenil on aega reedeni

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome nelja suurpartei liidrid (vasakult): Timo Soini (Põlisoomlased), Mari Kiviniemi (Keskerakond), Jyrki Katainen (Koondpartei) ja Jutta Urpilainen (SDP).
Soome nelja suurpartei liidrid (vasakult): Timo Soini (Põlisoomlased), Mari Kiviniemi (Keskerakond), Jyrki Katainen (Koondpartei) ja Jutta Urpilainen (SDP). Foto: SCANPIX

Soome Sotsiaaldemokraatliku Partei (SDP) esimehe Jutta Urpilaineni sõnul on Koondpartei esimehel Jyrki Katainenil valitsusläbirääkimiste juhina aega reedeni, kuid siis tuleb jõuda lahenduseni.

Katainen peab seejärel tegema parlamendifraktsioonide esimeestele kokkuvõtte läbirääkimiste tulemustest, vahendas Ilta-Sanomat.

Urpilainen on oma sõnul jätkuvalt valmis vestlema Kataineniga valitsuse moodustamisest.

«Eelmisel nädalal toimunu ehk SDP ja Vasakliidu eemalejätmine valitsusläbirääkimistelt, oli Kataineni otsus. Meil oli juba tookord olemas tahe jätkata läbirääkimisi, kuid tema langetas oma otsuse,» rääkis Urpilainen.

SDP naasmine nõupidamiste laua taha on kinni mitmes asjaolus. Partei seisukoht maksupoliitikas pole Urpilaineni sõnul muutunud.

Partei liidri sõnul on sotsiaaldemokraatide jaoks tähtis see, et poliitikas leiaks aset suuna muutus, kuna just seda tahtsid valijad.

Urpilainen ei soovi oma sõnul muud, kui Soome saaks enamusvalitsuse.

Parlamendivalimised Soomes leidsid aset 17. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles