ERR.ee: Kadri Liigi sõnul halvenevad USA ja Venemaa suhted igal juhul

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Liik.
Kadri Liik. Foto: Peeter Langovits

Välispoliitika ekspert Kadri Liik usub, et olenemata sellest, kes saab USA järgmiseks presidendiks, halvenevad Ameerika Ühendriikide ja Venemaa vahelised suhted, teatasid

ERR Uudised

.

«USA ja Venemaa suhted muutuvad vältimatult halvemaks kui nad on olnud suurel osal Bushi valitsusajast. Juba sellepärast, et USA on Venemaale üha rohkem tähelepanu hakanud pöörama,» rääkis Liik «Aktuaalse kaamera» otse-eetris.

«Bushi ametiaja üks suurimaid vigu oli see, et igasuguste muude probleemide taustal jäi Venemaa selliseks üheteistkümnendajärguliseks asjaks ja Venemaal said toimuda väga inetud arengud, ilma et Ameerika oleks neile tähelepanu pööranud,» rääkis Liik.

Liigi sõnul on aga Gruusia sõda avanud kõigil silmad, et senine käitumine on olnud viga.

«Ma usun, et USA president on sunnitud sellega tegelema nii ehk teisiti, saagu presidendiks vabariiklane või demokraat,» märkis Liik.

Eesti jaoks pole Liigi sõnul suurt vahet, kas presidendiks saab Barack Obama või John McCain, sest Eestile sobivad mõlemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles