Tasuta suvesuppi saavad tänavu Tallinna ja Ida-Virumaa lapsed

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv ning pildil olev laps ei ole antud looga seotud.
Foto on illustreeriv ning pildil olev laps ei ole antud looga seotud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nõmme Lastekaitse Liit algatas vähekindlustatud perede laste suviseks toitlustamiseks taas suvesupi projekti, mis seekord toimub lisaks Tallinnale ka Narvas ja Sillamäel.

Liidu juhatuse esinaise Kärt Mere sõnul on suvi paljude laste jaoks, keda pere ei saa rahaliste raskuste tõttu laagrisse ega maale saata, organiseerimata aeg ja võib juhtuda, et nad jäävad ilma ka lõunasöögist, mida nad muidu on saanud koolis.

Suvesupi projekti raames pakutakse Tallinna vähekindlustatud perede lastele võimalust süüa tööpäeviti sooja lõunat Tallinna noortekeskustes, kus lapsed saavad samas ka sisukalt aega veeta.

Alates 6. juuni lõunast on lapsed oodatud Kopli ja Lasnamäe noortekeskustesse, alates 20. juunist Pirita Vaba Aja Keskusesse ja alates 11. juulist Männiku noortekeskusesse.

Narvas ja Sillamäel algab laste toitlustamine 13. juunil. Sillamäel saavad lapsed süüa laste hoolekandeasutuses Lootus ning Narvas Ida-Virumaa Heategevuskeskuse noortekeskuses ja lastetubades.

Narvas pakutakse projektis osalevate laste peredele ka peretugevdamise programmi, mis peaks aitama neil väljuda ebaõnnestumiste suletud ringist.

Projekti viiakse ellu juba teist aastat ning sel on kaks erinevat suunda: lastele tasuta sooja lõuna ja sisuka tegevuse pakkumine ning toiduabipakkide komplekteerimine kord kuus kõige enam puudustkannatavatele peredele.

Iga abikäsi on teretulnud

Kokku tehakse toiduabipakke sel suvel 110-le perele. Kärt Mere sõnul aga on vajadus toiduabi järele tegelikult oluliselt suurem ning seetõttu pöördub Nõmme Lastekaitse Liit ka ettevõtete ja eraisikute poole abipalvega annetada abivajajate toitlustamiseks raha või toiduaineid.

Projekti saab toetada, annetades raha MTÜ Nõmme Lastekaitse Liidu arveldusarvele 1106324702 Swedbankis (märksõnaga suvesupp) või võttes liiduga ühendust telefonil 511 0923 või e-posti teel mere@online.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles