Teeäärsest sünnitajast Facebooki pildi pannud kiirabitöötaja saatus on endiselt kaalumisel (16)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PHOTO: Social media
PHOTO: Social media Foto: Erakogu

Esmaspäeval pälvis laia üle-eestilist tähelepanu märgiliseks tituleeritud juhtum, kus Valgast Tartusse sünnitama sõitnud naine pidi kiirabitöötajate toel lapse ilmale tooma maantee servas, sest ei jõudnud õigeks ajaks loodetud sihtkohta.

Üks sünnitusel abiks olnud kiirabitehnik sai seejuures oma ülemuse, Tartu kiirabi juhataja Ago Kõrgvee pahameele osaliseks, sest oli erilisest juhtumist postitanud Facebookis oma isiklikule seinale foto ja lühikese kommentaari «Positiivne päeva algus :) Hommikul 6.43 aitasime metsa vahel autos ilmale uue ilmakodaniku Mia – palju õnne!».

Kõrgvee leidis, et seiga jõudmine sotsiaalmeediasse on lubamatu ning kinnitas, et töötajat ootab karistus. «Ma veel tõsiselt mõtlen, kas ta üldse tööle jääb,» lisas ta.

Teisipäeval Tartu Postimehega rääkides andis Kõrgvee mõista, et ta pole veel alluva edasise käekäigu kohta otsust langetatud. Tema sõnul asja alles uuritakse ning töötajalt võetakse seletuskiri.

Muu hulgas rõhutas Tartu kiirabi juht, et kuigi tööpiltide postitamine sotsiaalmeediasse ei ole nende asutuse personalile lepinguga keelatud, on õige, kui sinna riputatakse üksnes isiklikke asju. Kiirabi töötajad ei tohi Kõrgvee sõnul avalikustada patsientide andmeid ja pilte isegi mitte siis, kui nood on selleks loa andnud.

Käesoleval juhul oligi maantee pervel lapse saanud pere pildi avalikustamisega igati päri.

Esmaspäeva õhtul avaldas juhi kriitika alla sattunud töötaja Facebookis selgitava pöördumise. Avaldame selle siinkohal muutmata kujul.

Foto: Kuvatõmmis

Sünnitamise võimalused ja tingimused muutusid Lõuna-Eestis kuumaks debatiteemaks pärast seda, kui otsustati sulgeda Valga ja Põlva haigla sünnitusosakonnad. Kui Põlva osakonna sulgemine lükati pärast pikka vaidlust aasta võrra edasi, siis Valga naised peavad nüüd lapse ilmale toomiseks leidma teise koha, enamasti on selleks Tartu ülikooli kliinikum Maarjamõisas.

Lõuna-Eesti Postimees kirjutas täna, et esimesel nädalal pärast Valga sünnitusosakonna sulgemist toimetati Tartusse ravile kolm sünnitusabi või rasedusega seotud erakorralise abi vajajat.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles