Kadrioru pargis mesilastelt nõelata saanud allergik: ma ei saanud valu tõttu öösel magadagi (5)

, Suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesilane.
Mesilane. Foto: www.flickr.com

Neljapäeval Kadrioru pargis jalutanud naise hinnangul nõelas tema jalga korraga vähemalt kolm mesilast ja see tegi nii palju valu, et naine pöördus EMO-sse.

Anonüümsust palunud naise (nimi toimetusele teada - toim.) sõnul jalutas ta eelmisel neljapäeval koos oma kaaslasega Kadrioru pargis, lähimatest mesilastarudest umbes 75 meetri kaugusel. Järsku tundis naine tuharas valu ja märkas nii enda kui oma kaaslase peal mesilasi, mistõttu nad oma asukohast eemale jooksid.

«Ise ma tarude kõrvale ei lähe, sest tean, et olen allergiline,» ütles naine. Tema hinnangul sai ta nõelata vähemalt kolmelt mesilaselt. «Ma käisin ka erakorralise meditsiini osakonnas, ma ei saanud öösel magadagi, sest jalg oli paistes ja valus,» rääkis naine. Nüüdseks on paistetus naise sõnul vaibunud.

Tallinna Mesinike Seltsi juhatuse liikme Erki Naumanise sõnul on tegemist esmakordse taolise juhtumiga. Naumanis ütles, et juhtumi päeval niideti Kadrioru pargis aluskatet, mistõttu võis niidetud heina lõhn mesilasi ärritada. Samas pole Naumanise sõnul võimalik kindlaks teha, kas naist nõelanud mesilased olid Kadrioru pargi looduslikud mesilased või sinna mesinike poolt viidud.

«Üritame nüüd Kadrioru pargiga niitmisi rohkem kooskõlastada, et need toimuksid õhtusel ajal, kui mesilased ei ole enam õite peal,» ütles Naumanis. Tema sõnul toodi mesilased Kadrioru parki eelmisel aastal Tallinna Keskkonnaametiga algatatud projekti käigus. «Iseeneesest on projekti valitud rahulikud mesilased, kes ajavad ainult oma asja ja inimesi ei häiri,» ütles Naumanis.

Naumanise sõnul oli mesilaste linnaruumi toomise projekti eesmärgiks inimeste harimine, et mesilased pole putukad, kes ainult tulevad ja nõelavad ning et ka linn on puhas koht, kus mesilastega tegeleda.

Kadrioru park vabandas mesilastelt nõelata saanud naise ees ja kuigi nad tarusid praegu ära ei võta, panevad nad nüüd arvatavasti parki peale niitmist mesilaste eest hoiatavad sildid.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles