Kaubamajade uus ajastu algas kokkupõrkega (3)

Karel Kranich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubanduskeskus T1.
Kaubanduskeskus T1. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Ülemistele kerkiva T1 kaubanduskeskuse eestvedaja Allan Remmelkoor näeb suurprojektis uue ajastu algust kohalikul turul. Kriitikute sõnul loobivad T1 arendajad raha tuulde, sest rohkem kauplusi Eestisse ei mahu ja ka tarbijate käitumine ei anna optimismiks põhjust.

Majandusnäitajad kinnitavad, et tänavu esimese nelja kuuga kasvasid Tallinna suuremate kaubanduskeskuste käibed neli protsenti vähem kui aasta varem, kirjutab kinnisvaraarendaja Pro Kapital Eesti juht Allan Remmerkoor Äripäevas.

E-kaubandus sööb füüsilised poed välja

Remmelkoore sõnul on keskuste tulu mõjutanud see, et kaubanduskeskuste aeg on e-kaubandusega ümber saanud. 

«Kristiine massiivse ümberehituse tõttu oli väga palju kauplusi suletud. Roccas toimus Haabersti liiklussõlme ehitus,» leidis Remmelkoor.

Kristiine ja Rocca Al Mare keskuste juhtimise juuli alguses üle võtnud Helen Metsvaht ei vaidle vastu – uuendustööd on võtnud oma lõivu, kuid sellest hoolimata kasvas eelmisel aastal Rocca al Mare kasum 2 miljoni euro võrra. Samas rõhutas Metsvaht, et Kristiine keskuse hea asukoht on languse võrdlemisi valutuks muutnud, kusjuures lahtiolevad kauplused on käibenumbreid remonditööde ajal isegi suurendanud.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles