Inetuks läinud tüli: külaelanike ja kohaliku ettevõtja vastasseisul tekkisid segased jäätmehunnikud

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil: sõnnikuga segatud muld. Pilt on illustratiivne
Pildil: sõnnikuga segatud muld. Pilt on illustratiivne Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Mustjala osavallakogu esimees Harry Raudvere vedas väidetavalt Pahapilli külaelanike meelehärmiks külavahele kümneid autokoormaid Varese sadama akvatooriumist välja tõstetud naftasaadustega reostatud pinnast, kirjutab ajaleht Saarte Hääl.

Pahapilli küla elanik Ulme Muld ütles, et saastatud kaevis veeti kohale 23. mail ja vedeleb küla keskel tänaseni. Lähimad koormad asuvad Ulme Mulla kaevust vaid kümmekonna meetri kaugusel. Arvestades asjaolu, et keskkonnaameti võetud proovis sisaldab kaevis lubatust rohkem naftasaadusi, siis on põhjust peljata veereostust.

Pahapilli elanik Tiit Vimberg ütles, et lisaks veereostuse ohule on mõnisada meetrit eemal asuvast Varese sadamast kohale veetud materjal külamiljööle visuaalselt reostav. Vimbergi sõnul polevat osavallakogu esimehe ja Varese sadama omaniku käitumises muud motiivi kui kättemaks selle eest, et kohalikud elanikud seisavad vastu Harry Raudvere plaanile püstitada sadamasse tuulegeneraator.

Möödunud aastal ostis Raudvere Tiit Vimbergi ja Ulme Mulla majapidamiste naabrusesse maatüki ja olevat lubanud, et kui nad tuuliku püstitamise osas meelt ei muuda, siis kättemaksuks tassib ta maatüki sadamast kaevatud ainest täis ja hakkab seda sõnnikuga segama. Vimbergi sõnul soovitas Raudvere tal oma elamine maha müüa, sest varsti ei nägevat ta sitahunnikute tagant köögiaknast enam välja.

Loe lähemalt ajalehest Saarte Hääl

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles