Prantsuse eksperdid tõid Atlandi ookeani põhjast välja 104 surnukeha

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mälestusmärk 1. juunil 2009 Air France'i lennukatastroofis hukkunutele.
Mälestusmärk 1. juunil 2009 Air France'i lennukatastroofis hukkunutele. Foto: SCANPIX

Prantsuse päästemeeskonnad lõpetasid surnukehade väljatoomise Atlandi ookeani põhjas lebavast Air France’i reisilennuki vrakist.

Air France’i lennuk, mis oli teel Rio de Janeirost Pariisi, kukkus Atlandi ookeani 1. juunil 2009. Hukkusid kõik 228 pardal viibinud inimest. Lennukatastroof oli firma 75-aastases ajaloos tõsiseim ja maailmas viimase kümne aasta raskeim.

Pärast õnnetust toodi merest välja ligi 50 surnukeha, kuid ülejäänud jäid siis leidmata.

Prantsuse spetsialistid, kes sel kevadel alustasid Airbusi mustade kastide järjekordseid otsinguid, leidsid aprillis suure vraki tüki, milles olid inimkehade jäänused.

Ohvrite perekondade pressiesindaja Philippe Vinogradoff rääkis, et viimastel nädalates toodi 3900 meetri sügavusest välja 104 surnukeha, vahendas BBC. Need toimetatakse Prantsusmaale Toulouse’i tuvastamisele.

Kaks aastat tagasi Atlandi kohal allakukkunud Air France’i lennuk kukkus kolme ja poole minutiga rohkem kui kümne kilomeetri kõrguselt Atlandi ookeani.

Prantsuse lennuõnnetuste uurimise agentuuri BEA töötajad, kes selle infoga möödunud nädala lõpus välja tulid, rõhutasid, et see ei selgita katastroofi põhjusi, vaid kinnitab hüpoteesi, et kiirusemõõdikud vedasid alt.

Uurijad leidsid tõestust, et piloodid olid vahetult enne allakukkumist hädas Airbus A330 vastakate kiirusenäitudega.

Prantsuse uurijad on analüüsinud teooriat, et kiirusemõõdikud võisid rikki minna kas jäätumise või suure kõrguse tõttu ning see võiski käivitada katastroofini viivad sündmused.

Prantsuse lennuõnnetuste uurimisamet (BEA) kavatseb avalikustada lennukatastroofi põhjuste raporti juulis, vahendas BBC.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles