Herkel: idapiiri projektile tuleks otsida alternatiive (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti idapiir.
Foto: Arved Breidaks / LEPM
Eesti idapiir. Foto: Arved Breidaks / LEPM Foto: Arved Breidaks /

Vabaerakonna esimees Andres Herkel usub, et üha kallimaks muutunud piiririba projektile tuleb otsida alternatiive.

ERRi raadiouudistele antud intervjuus ütles Herkel, et seni välja pakutud lahendus ei pruugi olla rahaliselt mõistlik ja tulemuseni peaks jõudma kiiremini, vahendab ERR-i uudisteportaal.

«Sest kui meie turvame oma piiri väga kallilt, väga võimsa taraga, siis tegelikult Läti pool on ju lahti ja me oleme nendega ühes ruumis. Võib-olla peaks olema koguni selline standard, et milline peab idapiir Venemaaga olema,» arvas Herkel.

«Kui ainuüksi alusvundamendi truupide ja juurdepääsuteedega tuleb juurde mitte kümneid vaid sadu miljoneid eurosid, siis tuleb küsida, kas see tehnoloogiline ja ehituslik lahendus, mida algul võib-olla idealistlikult välja pakuti, ikka on see optimaalne,» ütles Vabaerakonna esimees.

Ühtlasi tahaks Herkel hinnangut ka sellele, et kasutada rohkem piirivalve elavjõu võimekust ja mitte jääda lootma «pelgalt tehnilise Hiina müüri ehitamisele». 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles