Rabas sõitnud ATV süütas turbavälja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsev turbaraba
Suitsev turbaraba Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile põhjustas mööda raba sõitnud ATV Pärnumaal turbaraba põlengu, mille kustutamiseks kulus päästjatel kuus tundi. Inspektorid hakkavad lähipäevil põlengute vältimiseks kontrollkäike tegema.

Teade Vändra vallas Viluvere küla lähedal Tootsi vanast Lehu turbaraba suitsemise kohta saabus Lääne-Eesti päästjatele kell 15.05.

Kohapeal selgus, et üle kogu turbaraba on kaheksa väiksemat tulekollet, suurusega 100-200 ruutmeetrit.

Tulekollete kustutamiseks võtsid päästjad vett magistraalkraavist. Vee juhtimiseks põlengukohtade juurde pandi maha 300 meetrit voolikuliine.

Kustutustöödel osales päästetehnikat ja päästetöötajaid Pärnu, Vändra, Pärnu-Jaagupi, Järvakandi, Järva-Jaani ja Rapla päästekomandodest ning Taali vabatahtlik päästekomando.

Tulekahju kustutati kella 21.12-ks.

Tulekahju põhjustas mööda raba sõitnud ATV.

Lähipäevadel teevad tuleohutuse inspektorid kontrollkäike rabadesse, et kontrollida inimeste käitumist rabas. ATV-ga ega teiste mootorsõidukitega ei tohi sõita väljaspool avalikuks kasutamiseks mõeldud teid.

Viimasel ajal on olnud ka mitmeid tulekahjusid, mis on alguse saanud töötavatest põllutöömasinatest. Tuleohutuse seisukohalt on oluline, et põllutöömasinad oleksid tehniliselt korras, sest kuiv taimestik süttib igast sädemest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles