Nestor: ettevõtte tulumaksu kaotamisel väheneks konkurentsivõime

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Liis Treimann / Postimees

Maksutuludeta ühiskond ei suuda pakkuda haritud tööjõudu, kommenteeris riigikogu rahanduskomisjoni liige Eiki Nestor ideed ettevõtte tulumaks kaotada.

Maksu- ja tolliameti juht Enriko Aav kirjutas eilses Postimehes ilmunud arvamusartiklis, et ettevõtte tulumaks on oma aja ära elanud. Praegu kehtiv tulumaksusüsteem paneb Aava sõnul kohalikud väikeettevõtjad suurte rahvusvaheliste korporatsioonidega võrreldes ebasoodsasse seisu.

Riigikogu sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsiooni aseesimees Nestor ütles, et ei pea Aava ideed ettevõtte tulumaks kaotada eriti läbimõelduks. «Mitte kõik kohalikud pole väikesed ja mitte kõik rahvusvahelised suured ettevõtted,» põhjendas ta.

«Kõigil neil, olenemata suurusest ja päritolust, on aga vaja haritud ja oskajat tööjõudu. Seda aga maksutuludeta ühiskond neile pakkuda ei suuda,» lisas Nestor. «Konkurentsivõime kaotamist võrdsustamiseks lugeda oleks aga lühinägelik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles