Lang ennustab riigi kaotust Rävala maja müügivaidlusel

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsministri arvates tuleb riigil tagasi maksta ka Rävala pst 8 hoone eest saadud tagatisraha, kuna riik kaotab kohtuvaidluse.
Justiitsministri arvates tuleb riigil tagasi maksta ka Rävala pst 8 hoone eest saadud tagatisraha, kuna riik kaotab kohtuvaidluse. Foto: Peeter Langovits

Justiitsminister Rein Lang sõnul peab riik ilmselt puhtformaalsete eksimuste pärast maksma tagasi Tallinnas Rävala tänaval asunud keskkonnaministeeriumi endise hoone eest tasutud tagatisraha.

Praegu on nii käimas, kuid kindlasti ka tuleb veel neid siseriiklikke kohtuprotsesse, kus Eesti riik on jäänud kaotajaks ja on tulnud maksta välja päris ulatuslikke kompensatsioone, ütles  täna riigikogu infotunnis saadikute küsimustele vastanud justiitsminister Rein Lang.

Ta tõi ühe näitena Harjumaal Jõelähtme vallas tuntud golfiväljaku ehitamisest tuleneva vaidluse, mis lahenes riigi kahjuks.

«Eesti Vabariigi kahjuks kahetsusväärselt laheneb ka väga suure tõenäosusega vaidlus seoses Rävala puiestee maja müügi skandaaliga, kus ilmselt Eesti riik peab tagatisraha tagasi maksma puhtformaalsete eksituste pärast, mida kahjuks eelmise valitsuse üks minister on läbi lasknud,» sõnas Lang.

Justiitsministri sõnul tuleb selliseid asju ikka ette ja keegi ei ole nende eest kaitstud.

Skandaalne majamüük

2006. aasta suvel müüs keskkonnaministeerium kinnistut Tallinnas Rävala puiesteel, kus asub nn Tööstusprojekti maja.

Tallinna kesklinnas asuva hoone oksjonil tegid suurimad pakkumised suurärimees Marcel Vichmann ja tema äripartner bussifirmast Go Bus Aivo Pärn.
Lõpuks ei müünud ministeerium maja 426 miljonit krooni pakkunud Vichmannile, vaid Pärnale 380 miljoniga.

Tänavu märtsis nimetas Villu Reiljani kodupartei valeks väiteid, justkui oleks Marcel Vichmann lubanud Rävala 8 kinnistu eest tasuda 426 miljonit krooni ning segastel asjaoludel otsustas keskkonnaministeerium müüa objekti paremuselt kolmandale pakkujale.

Erakonna pressiesindaja selgitas, et kuna parima pakkumise teinud Vichmann ning ka teiseks tulnud pakkuja loobusid tehingust, sõlmis keskkonnaministeerium lepingu paremuselt kolmanda pakkujaga. Seoses pakkumistest taganemistega tuli ettevõtetel tasuda trahv, mis moodustas kokku 63 miljonit krooni.

«Eesti riik teenis koos tagatistega makstud summadega Rävala 8 kinnistu müügiga 443 miljonit krooni. Riik tegi Rävala 8 müügiga väga hea kinnisvaratehingu, mida võivad kinnitada ka kinnisvaraturgu tundvad spetsialistid,» selgitas kevadel Rahvaliidu pressiesindaja.
 

Samal teemal loe ka «Reiljani ajal müüdud hoone kohtuvaidlus nõuab riigilt üle 36 miljoni», «Advokaat: Aivo Pärn sai Rävala hoonega seoses pistisekahtlustuse».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles