Korvpalli eurosarjas esindab Eestit vaid Tartu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rocki mängijad kuulamas peatreener Indrek Visnapuu (keskel) juhtnööre.
Rocki mängijad kuulamas peatreener Indrek Visnapuu (keskel) juhtnööre. Foto: Margus Ansu / Postimees

Ainsa Eesti korvpallimeeskonnana kavatseb eeloleval hooajal eurosarjas osaleda viimastel aastatel Tartu Rocki nime kandnud meeskond. Millist nime hakkab meeskond kandma sügisest, pole veel teada.


Eesti Korvpalliliidu peasekretäri Karel Loide sõnul olid tartlased ainsad, kes eile kukkunud tähtajaks end alaliidus eurosarja registreerisid. Meeskond osaleb EuroChallenge’i sarjas. Eesti meistermeeskond Kalev/Cramo otsustas juba teist hooaega järjest eurosarjast loobuda ja keskenduda hoopis Ühisliigale.

Esialgu pole teada, kas tartlased peavad alustama eelringist või pääsevad nad otse alagrupiturniirile. «See selgub pärast registreerimise lõppu,» tõdes Loide.

Esialgsete tulemuste järgi jätkavad Eesti kaks tugevamat klubi Balti liiga kõrgemas divisjonis. Ebaselge on veel TTÜ/Kalevi saatus, kuid samuti kõrgemas divisjonis mängimisest mõtleva Rakvere Tarva sinna pääsemine on ebatõenäoline.

«Kõrgemasse divisjoni pääseb sportliku printsiibi järgi läbi teise divisjoni,» selgitas Loide. «Isegi Riia VEF pidi omal ajal sealt alustama.»

Eesti meistriliiga võistlussüsteem pole veel täpselt paigas. Kuigi osa klubisid sooviks mängida neljaringilise turniiri, pääsevad ilmselt kaks tugevamat sellest koormusest.

«Neil läheks mängude arv nii suureks, et Eesti liiga kohtumistele ei pöörataks tähelepanu. Sellist asja pole meile vaja,» sõnas Loide ja lisas, et vajaliku arvu mängude saamiseks peavad tagumise otsa meeskonnad omavahel ilmselt rohkem mängima.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles