Eestis filmitakse põnevat Soome filmi

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katariina Tamm
Katariina Tamm Foto: Rauno Volmar

Eestis filmitakse täispikka mängufilmi 1920-ndatel tegutsenud Soome kriminaalsest ususektist ja selle despootlikust juhist.

Olustvere mõisas algasid Eesti-Soome koostööfilmi «Maria lapsed» võtted, mille aluseks on 1920-ndatel Soomes kurikuulsaks saanud kriminaalse ususekti «Åkerblomi liikumise» tegevus.

Film viib vaataja helgesse kahekümnenda sajandi alguse kodanliku Soome miljöösse, kus tärgeldatud pitslinikute varjus on peidus midagi pahaendelist. Despootliku Maria Åkerblomi kontrollitud kristlikku usuliikumist ja selle liikmeid süüdistati erinevates kuritegudes, muuhulgas ka mõrvas.

Filmi lavastab auhinnatud Soome filmirežissöör Zaida Bergroth, kes on pälvinud rahvusvahelist edu oma keerukaid peresuhteid käsitlevate linateostega. Tema filmidele on iseloomulik näiliselt veatu pealispind, mille varjus hiilib midagi õudusttekitavat - samuti ka valmivas filmis.

Eesti näitlejatest mängivad filmis: Rein Oja, Katariina Tamm, Ott Aardam.

Filmi kunstnik on Jaagup Roomet ja kostüümikunstnik Eugen Tamberg.

Filmi «Maria lapsed» peaosatäitja Pihla Viitala.
Filmi «Maria lapsed» peaosatäitja Pihla Viitala. Foto: Sami Kuokkanen

Filmi lühisünopsis

Pöördeline suvi noore Salome elus, kes on karismaatilise Maria Åkerblomi juhitud kinnise ususekti liige. Orvuna sektiga liitunud Salome usub siiralt Maria lubadusi juhtida liikmed tõotatud maale. Üle kõige tahab ta ära teenida naise soosingut ja armastust. Ka siis, kui Maria mõrvakatses süüdistatuna arreteeritakse, on Salome kindel tema süütuses. Usk hakkab tasakesi hääbuma, kui maailm tüdruku ees avaneb.

«Maria lapsed» valmib Soome filmistuudio «Komeeta» (Daniel Kuitunen, Kaisla Viitala) ja Eesti filmistuudio «Stellar» koostöös. Eestipoolne filmi kaasprodutsent on Evelin Penttilä. Filmi tootmist rahastavad SES, YLE, AVEK, EFI, Kultuurkapital ja FilmEstonia cash rebate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles