Kuidas Melania Trump Euroopas aega plaanib sisustada? (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president ja esileedi Belgiasse saabumas.
USA president ja esileedi Belgiasse saabumas. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP/Scanpix

Ühendriikide president ja esileedi suundusid käsikäes Valgest Majast Euroopa poole eile varahommikul.

«See saab olema huvitav aeg,» ütles president oma residentsist välja kõndides. Päikeseprillide taha varjunud Melania Trump seisis vaikides tema kõrval. Ametlikke märkuseid pole esileedil samuti plaanis teha kogu Euroopa reisi jooksul. Peatuste hulka kuuluvad Belgia, Inglismaa, Šotimaa ja Soome ning oodatakse, et kõigest hoolimata jõuab tema isik ajalehtede esikaantele.

Sloveeniast pärit Melania Trumpi jaoks on tegu kolmanda reisiga Euroopa mandrile pärast seda, kui Donald Trump ametisse astus ja esimesega pärast haiglaravi maikuus. Melania Trump on eelmiste reiside jooksul meedias üldiselt positiivses valguses kajastust leidnud.

«Ta ootab võimalust suhteid luua ja USAd esindada,» ütles esileedi esindaja Stephanie Grisham. «Oma riigi esindamise kõrval on sama oluline avaldada austust riikidele, mida ta külastab.»

Melania Trump.
Melania Trump. Foto: LEAH MILLIS / REUTERS

Melania Trumpi kavva kuuluvad nii avalikud koosviibimised abikaasaga kui ka eraldiseisvad käigud niinimetatud abikaasade programmi raames, mida korraldavad vastuvõtvad riigid.

Trumpid maandusid eile Belgia pealinnas Brüsselis, kus täna algas NATO tippkohtumine. Melania Trump osales täna seal korraldatud abikaasade üritusel ja läheb Donald Trumpiga NATO liidritele ja nende kaasadele korraldatud ametlikule õhtusöögile.

Edasi suunduvad Trumpid Suurbritanniasse, kus esileedit ootab reedel ees kohtumine Briti peaministri Theresa May abikaasa Philip Mayga, kes ostis kohtumiseks isegi uue ülikonna.

«Ta ootab kohtumist väga,» ütles Briti peaminister Sunday Timesile. «Ta läks ja ostis isegi uue ülikonna.» Reede õhtul suunduvad Trumpid Suurbritannia kuninganna Elizabeth II vastuvõtule Windsori lossi.

Mis Melania Trumpil Soomes kavas on, pole teada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles