Viskla külas avati Eesti suurim kiigepark

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: EV100

Laupäeval, 14. juuli keskpäeval avati Harjumaal Viskla külas Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks rajatud kiigepark. Eesti suurimas kiigepargis on üle 50 vanadel ja kaasaaegsetel kiigetüüpidel põhinevat kiike. Avasündmusega tähistati ka Viskla küla 5. sünnipäeva.

«Viskla rahvas oli üks esimesi kogukondi, kes Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks kingituste tegemise mõttest inspireerus,» sõnas Riigikantselei EV100 programmi juht Maarja-Liisa Soe. «Tore on näha, et see ettevõtmine on kogukonda veelgi liitnud ja pakub ka edaspidiseks koha, kuhu inimesed Eesti oluliste tähtpäevade puhul kokku tulla saavad,» lisas Soe

Viskla Külaarendamise Seltsi juhatuse liikme Ruth Aguraiuja sõnul on Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks valminud Eesti suurim kiigepark, kus mahub korraga kiikuma sada külalist. «Kiigepargi rajamisega oleme juubeliaastal ellu äratanud Eesti inimestele omase kiigekultuuri ja soovime seda ka kõigi Viskla külalistega jagada,» ütles Aguraiuja.

Harjumaal asuv Viskla külakeskus avati 2013. aastal. Kingitusena Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks võeti ette kiikla ehitamine uuendatud külakeskuse territooriumile. Viskla kiigepargis on esindatud nii vanadel kiigetüüpidel põhinevad kiiged kui ka tänapäeval kasutusel olevad kiigetüübid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles