Idapiiri väljaehitamiseks vajalike kruntide ostuks kulub ligi miljon eurot (11)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idapiir.
Idapiir. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Riik on praeguseks eraomanikelt ostnud pooled idapiiri piiririba rajamiseks vajalikest kinnistutest, hinnanguliselt kulub kõigi kruntide ostuks ligi 950 000 eurot.

Siseministeeriumi pressiesindaja ütles BNS-ile, et idapiiri piiririba väljaehitamine ja laiendamine puudutab kokku 234 eraomanduses olevat kinnistut ning 184 hektarit maad. Juulikuu alguse seisuga on riik pidanud läbirääkimisi kokku 134 kinnistu omanikega. Praeguse seisuga on riik ostnud 117 kinnistut. Pressiesindaja lisas, et mõnede omanikega on kokkulepe juba sõlmitud, kuid kinnistu pole veel omanikku vahetanud.

Läbirääkimised on pooleli kokku saja kinnistu omanikega. Pressiesindaja lisas, et ühtegi kohtuvaidlust kinnistute võõrandamisega seoses käimas ei ole.

Pressiesindaja sõnul planeeriti kolme aasta eest maade võõrandamiseks 700 000 eurot, kuid praeguste hinnangute kohaselt kulub selleks ilmselt 940 000 eurot.

Piiririba väljaehitamiseks vajalike kinnistute ostmiseks on juuli seisuga kulunud 482 000 eurot, sellest 120 000 eurot on kulunud maade hindamiseks, mõõdistamiseks ja notarite tasudeks.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles