Sümpoosionid ja templid ehk Pärnu kirev luulemaastik

Karin Allik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjandustempli üritusi juhib Mikk Pärg (vasakul), avaüritusest võtsid osa nii nooremad kui ­vanemad ­luuletajad.
Kirjandustempli üritusi juhib Mikk Pärg (vasakul), avaüritusest võtsid osa nii nooremad kui ­vanemad ­luuletajad. Foto: Ranto Lupp

Olgugi et maailma kirjanduspealinnadega võrreldes pole Pärnul suuri loomeringkondi ette näidata, on siingi kogunevad rühmitused ja üritused erinäolised. Igaüks meelitab ligi iselaadi publikut. “Pakkuma peab vaheldust, mitmekesisust ja seotud mõtteid,” teab luuleõhtute korraldaja Mikk Pärg ehk Mikk von Berg.

Näiteks jõudis Koidula pargis sel nädalal taas publikuni kirjanduslik-muusikaline etendus, sedapuhku Arbujate teemal. Paari­kümmet luulehuvilist kimbutas küll kerge vihm, aga park tühjaks ei jäänud ja kava kuulati lõpuni.

“Kaunist luulet ootame nautima kõiki Pärnumaa inimesi ja külalisi,” kinnitab korraldaja Jaak Känd. Eestvedaja sõnade kohaselt külastab etendusi tavaliselt kuni 50 inimest. See arv on Kännu ­jutu järgi harjumuspärane, sest luule- ja kirjandushuviliste ringkond pole Pärnumaal üleliia suur: talvistel salongidel osaleb vahel vaid kümmekond huvilist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles