Spiooniprillid salvestavad videot

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spiooniprillid.
Spiooniprillid. Foto: ZionEyez

USAs Seattle'is asuv alustav ettevõte ZionEyez on loonud spioneerimisprillid, mis suudavad salvestada ja jagada kõrglahutusega videot, kirjutab Tartu Ülikooli teadusuudiste portaal Novaator.ee.


Videot salvestavatel prillidel Eyez on 720p lahutusvõimega videot salvestav kõrgresolutsiooniga kaamera, mikrofon ning 8 GB välkmälu. Patarei tööaeg on kuni kolm tundi ning see suudab informatsiooni katkematult edastada nii Bluetoothi kui WiFi kaudu.

Ühendades prillid iPhone'i või Android nutitelefoniga, on süsteem võimeline videot ka otse internetti saatma. Kui kasutajad ei soovi videot voogedastada, on video võimalik salvestada ning eksportida seda prilliraamides peituva mikro-USB pordi kaudu.

Prillid on hetkel katsemudeli staadiumis ning kuna ettevõte ei ole teinud lõplikku valikut salvestava seadme riistvara osas, ei ole hetkel veel saadaval videosalvestuse kvaliteedinäidist. ZionEyez on siiski välja käinud lubaduse, et kaamera hakkab salvestama kõrgresolutsiooniga (1280x720 pikslit) videot.

Tulenevalt kasutusotstarbest võib selliste prillide kasutuselevõtt tekitada ka õiguslikke küsitavusi. Nende prillide kandmine ja kasutamine tänaval ei ole probleemiks, kuid küsitavused tekivad siis, kui neid hakatakse kasutama näiteks kellegi kodus või luba küsimata inimeste filmimiseks ja salvestatud video levitamiseks.

Prillide müügihinnaks on ettevõte kavandanud ligikaudu 150 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles