Kolonel Ühtegi: Vene väed võivad ju Tallinna ära võtta, aga nad ka surevad Tallinnas. Ja nad teavad seda... (81)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolonel Riho Ühtegi.
Kolonel Riho Ühtegi. Foto: Mihkel Maripuu

Venemaa väed võivad Eestisse sissetungi korral jõuda küll Tallinna, kuid sellest saab neile kindel hukatus, rääkis Eesti kaitseväe erioperatsioonide väejuhatuse ülem kolonel Riho Ühtegi USA väljaandele Politico.

«Seda on alati arutatud. Et jah. Venelased võivad jõuda Tallinna kahe päevaga… Võib-olla. Aga nad ei suuda kogu Eestit kahe päevaga ära võtta. Nad võivad jõuda Tallinna, kuid me lõikame nende taga nende kommunikatsiooni- ja varustusliinid ning muu sellise läbi,» ütles Ühtegi.

«Nad võivad jõuda Tallinna kahe päevaga. Kuid nad surevad Tallinnas. Ja nad teavad seda… Nende pihta antakse tuld iga nurga tagant, igalt poolt,» rõhutas ta.

Ühtegi sõnul nõuab Venemaa heidutamine iga Eesti elaniku panust ning mitte ainult sõjaliselt. «Paanika on halb asi. Me püüame inimestele selgitada: Sõja olukorras algab vastupanu kohe. See algab paindlikkusega. Peame olema valmis kõigeks ja selgitama inimestele, mida teha, kui midagi juhtub.»

Politico ajakirjanikuga rääkides tuletab erivägede ülem meelde ka 2008. aasta Gruusia sõda. Ta selgitab, et tegemist ei olnud viiepäevase sõjaga, nagu sellest tavaliselt räägitakse. «Hübriid(sõja) kampaania algas palju varem. Mitte keegi ei tahtnud seda märgata.»

Kommentaarid (81)
Copy
Tagasi üles