Priit Sibulast sai IRLi peasekretär

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Sibul
Priit Sibul Foto: Valgamaalane

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) volikogu kinnitas täna partei peasekretäriks riigikogu liikme, 33-aastase Priit Sibula, kes on varem olnud Põlva maavanem, töötanud maksuametis revidendina ja Tallinna linnavalitsuses linnaplaneerijana.

Vastavalt põhikirjale juhib peasekretär erakonna tegevust ning tema ülesanne on viia ellu eestseisuse otsused, teatas erakonna pressiesindaja.

Priit Sibul näeb erakonna peamise ülesandena valmistumist kohalikeks valimisteks. «IRLi kuulub praegu kõige enam omavalitsusjuhte ja see tõestab, et oleme juba täna üle Eesti tugeva esindatusega erakond. Minu eesmärk on erakonda selles valdkonnas veelgi arendada ning luua eeldused, et erakond saaks olla kohalikel valimistel edukas,» ütles ta.

Sibula sõnul on IRLi eesmärk valitsuses täita valijatega sõlmitud leping. «IRL täidab lepingu valijatega - tasuta kõrgharidus, emapension ja väiksemad kodukulud on järgmise nelja aasta selged sihid,» lausus Sibul.

IRLi senine peasekretär Ken-Marti Vaher paneb seoses nimetamisega siseministriks maha peasekretäri kohustused ja jätkab erakonna poliitikasekretärina. Tema peamiseks ülesandeks on kaitsta IRLi väärtuseid ja tagada poliitiliste eesmärkide elluviimine. «IRL on teinud valimistel järjest paremaid tulemusi, meie edu alus on olnud Eesti inimeste kuulamine ja vastutustundlik poliitika,» ütles Vaher.

IRLi volikogu soovib kodude maamaksu kaotada enne suve

IRLi volikogu võttis täna vastu avalduse, milles peab vajalikuks kodualust maamaksu kaotava seaduse vastuvõtmist sel riigikogu tegevusperioodil enne suve.

«Kodualuse maamaksu kaotamist toetas kaks kolmandikku IRLi üleriigilisele küsitluse vastanud 58 438 inimesest. Maamaksu kaotamine oli selge lubadus IRLi lepingus valijaga ning on üks osa kodukulude alandamise kavast,» ütles erakonna esimees Mart Laar. «IRL tunnustab neid omavalitsusi, kes on juba kodualuse maamaksu kaotanud.»

Volikogu peab otstarbekaks hüvitada kohalikele omavalitsustele kodualuse maa maks vastavalt koalitsioonis kokku lepitule.

IRLi hinnangul on seda otstarbekaim teha, muutes üksikisiku tulumaksu jaotust, suurendades seda tulumaksu osa, mis laekub kohalikele omavalitsustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles