Reformierakond valis esimeheks tagasi Andrus Ansipi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnelik parteijuht Andrus Ansip
Õnnelik parteijuht Andrus Ansip Foto: Raigo Pajula

Täna pärastlõunal Pärnus toimunud Reformierakonna üldkogul valiti erakonnale uus juhatus ja kinnitati järgmiseks kaheks aastaks ametisse erakonna senine esimees Andrus Ansip.

Lisaks esimehele kuulub Reformierakonna juhatusesse 14 liiget, vahendas partei pressiesindaja.

Valituks osutusid Arto Aas, Urmas Klaas, Urmas Kruuse, Tõnis Kõiv, Rein Lang, Jürgen Ligi, Kalev Lillo, Urmas Paet, Keit Pentus, Hanno Pevkur, Laine Randjärv, Valdo Randpere, Taavi Rõivas ja Jaanus Tamkivi.

Eelmise Reformierakonna juhatuse koosseisu liikmetest vahetusid Lauri Luik ja Meelis Mälberg. Nende asemel on uue juhatuse koosseisus Urmas Klaas ja Kalev Lillo.

Eelmine juhatus oli ametis poolteist aastat ehk alates 2009. aasta detsembris toimunud üldkogust. Uue juhatuse esimene töökoosolek toimub 15. juunil, siis valitakse juhatusele ka aseesimehed.

Reformierakonna juhatuse ülesandeks on kinnitada erakonna eelarve, panna poliitilisteks läbirääkimisteks kokku delegatsioonid, nimetada ministrikandidaadid ja peasekretär ning vajaduse korral arvata erakonna liikmeid erakonnast välja.

Ansip: õige majanduspoliitika muudab Eesti põhjamaiselt jõukaks

Tõhus riik ja erasektor ning ettevõtluseks soodus majanduskeskkond muudavad Eesti põhjamaiselt jõukaks, kinnitas Reformierakonna esimees Andrus Ansip pühapäeval Pärnus toimunud üldkogul.

«Liberaalses ideoloogias ellu viidud poliitikad on teinud Eesti majandusest läinud kümnendi ühe maailma kiiremini kasvava majanduse. Ning prognoosid kinnitavad kiire kasvu jätkumist. On vaid üks tingimus – jätkuma peab reformierakondlik majanduspoliitika. Siis liigume sihikindlalt oma eesmärgi suunas, lähemale põhjamaisele heaoluriigile,» ütles Ansip erakonnakaaslaste ees.

«Toetudes president Lennart Meri mõttekäigule, oli kurnav ja valus masu üksiti Eesti tuleviku väetiseks. Mitte ainult riik pole saanud majanduslanguses efektiivsemaks, ka ettevõtted on saledamad ja sitkemad, tulnud läbi tulest ja veest. Efektiivsus on kasvamas oluliselt nii riigi kui erasektoris ja seda trendi tuleb hoida,» sõnas Ansip.

Ta lisas, et konkurentsivõime tõstmiseks tuleb alandada maksukoormust. «Me ju teame, et madalad maksud mõjuvad majanduskeskkonnale ergutavalt nagu Red Bull – see annab
tiivad. Juba tuleval nädalal on riigikogus vastuvõtmisel tulumaksupakett, millega langeb tulumaksumäär aastaks 2015 20 protsendile, seaduseks saab eraisikutest metsaomanike poolt kaua oodatud reform ning edaspidi ei käsitleta tööalast tasemekoolitus enam erisoodustusena. Tulumaksupakett on vaid üks esimesi pääsukesi valitsusliidu poolt nelja aasta jooksul ellu viidavatest meetmetest majanduskeskkonna konkurentsivõime tõstmiseks.»

«Reformierakond seisab vaba ja võimalusterohke keskkonna eest, kus saavad sündida meie kõigi elu edasi viivad uued ja paremad mõtted. Reformierakond hoolitseb riigi eest, kus tahetakse saada lapsi, kus inimesed elavad jõukalt ja õnnelikult,» kinnitas Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles