Eesti ranniku lähistelt möödub taas Vene tuumaallveelaev

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuumaallveelaev Orjol kodusadamas.
Tuumaallveelaev Orjol kodusadamas. Foto: AP/Sanpix

Venemaa toob ka tänavu sõjamerelaevastiku paraadi jaoks Läänemerele tuumaallveelaeva.

Peterburi portaali Fontanka.ru teatel jõudis Severomorskist teele asunud esimene Põhja laevastiku laevarühm 11. juulil Taani väinadesse ning jätkab peagi oma teekonda juba Läänemerel. Soome lahte peaksid laevad jõudma mõne päeva pärast ning nende sihtpunkt on Kroonlinn ja Peterburi, kus 29. juulil toimub paraad.

Laevarühma koosseisu kuuluvad tuumaallveelaev Orjol ja suur allveelaevahävitaja Severomorsk. Neid saadab päästelaev-puksiir Poljarnõi Konvoi.

Tuumaallveelaev Orjol lasti vette 1992. aastal. Vikipeedia andmetel on aluse peamine ülesanne hävitada vastase sõjalaevu. Selleks on allveelaeva relvastuses 72 laevatõrjeraketti P-800 ning 24 torpeedot.

Vene sõjalaevastiku päevale pühendatud paraad toimus esmakordselt eelmisel aastal ning siis võtsid sellest osa ka sõjalaevastiku suurim ristleja Pjotr Velikii ning tuumaallveelaev Dmitri Donskoi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles