Liitlaste hirm Trumpi ees asendus õhtuks rahuliku meeleoluga

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne avaistungit efektset helikopterite ülelendu vaadanud NATO riigipeade ja valitsusjuhtide nägudel võis näha mõningast pinget, mis ei pruukinud olla tingitud vaid eredasse päiksesse kiikamisest, vaid ka teadmatusest, mida USA riigipea Donald Trump neile kinnises istungisaalis ütleb.
Enne avaistungit efektset helikopterite ülelendu vaadanud NATO riigipeade ja valitsusjuhtide nägudel võis näha mõningast pinget, mis ei pruukinud olla tingitud vaid eredasse päiksesse kiikamisest, vaid ka teadmatusest, mida USA riigipea Donald Trump neile kinnises istungisaalis ütleb. Foto: Jacques Witt/SIPA/Scanpix

Eile Brüsselis alanud NATO tippkohtumise kardetud avaistung lõppes täpselt õigel kellaajal ning koos kirjeldustega riigipeade ja valitsusjuhtide vahel kinnises ruumis toimunust võttis närvilisuse asemel maad tüüne õhkkond.

Selgus, et viimastel nädalatel Euroopa kaitsekulude teemal Twitteris kurjustanud USA president Donald Trump ei keeranud vinti peale ja Ameerika panus allianssi püsib kindlalt. Siiski koos nõudmisega, et Euroopa enda kaitstuse nimel senisest rohkem teeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles