Vanemuine teeb «Rehepapist» ooperi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamat «Rehepapp».
Raamat «Rehepapp». Foto: Ove Maidla.

Eeldatavalt 2013. aastal jõuab Vanemuises lavale ooper «Rehepapp», mis valmib Andrus Kivirähki samanimelise romaani ainetel. Möödunud nädalal kirjutas Vanemuise teater alla lepingu helilooja Tauno Aintsiga, kes kirjutab täispikale ooperile muusika.

Aints annab ooperi muusikalised materjalid teatrile üle 2012. aasta detsembris. Esietendus on planeeritud 2013. aasta sügisesse, märkis Vanemuise juht Paavo Nõgene.

Ooperi muusikaline juht on Paul Mägi, etenduses osalevad Vanemuise sümfooniaorkester, solistid ja ooperikoor.

«Kindlasti on mul suur au saada Vanemuise teatri poolt sellise usalduse osaliseks, samuti on mul hea meel, et minu esimene ooper näeb ilmavalgust
just minu sünnilinnas,» leidis helilooja Tauno Aints.
 
Kirjanik Andrus Kivirähk kommenteeris oma romaani põhjal sündivat ooperit vanemuislastele nõnda: «Mul on ainult hea meel, kui minu kirjutatud raamat teisi inimesi inspireerib ja nad «Rehepapi» kosilastena minu ukse taga tunglevad. Mina lasen nad üldiselt kõik sisse ka, sest on ju huvitav näha, mida nemad «Rehepapis» näevad ja mida nad sellega teevad. Olen siiani näinud nelja erinevat sõnalavastust, nüüd siis tuleb ooper ka – ootan põnevusega!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles