Eesti õhupiiri rikkuja osutus Putinit teenindavaks reisilennukiks (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Vladimir Putinit vedav Il-96-300.
President Vladimir Putinit vedav Il-96-300. Foto: Sergei Gunejev / RIA Novosti / Scanpix

Teisipäeval Vaindloo saare ligidal Eesti õhupiiri rikkunud Venemaa lennuki puhul on tegemist president Vladimir Putinit ning teisi Kremli kõrgeid ametiisikuid teenindava eriotstarbelise lennusalga Rossija reisilennukiga Il-96-300.

Lennuk, mis kannab pardatähistust RA-96023, startis 10. juunil Moskvast Vnukovo lennuväljalt ning lendas Helsingisse ja samal päeval uuesti Moskvasse tagasi.

Lennuk viibis Eesti õhuruumis vähem kui minuti. Lennuki transponder oli sisse lülitatud, kuid lennuplaani ei olnud esitatud. Lennukil ei olnud raadiokontakti Eesti lennuliiklusteenindusega.

Eesti välisministeerium kutsus samal päeval välja Venemaa suursaadiku Eestis ja andis üle noodi. See on tänavu kolmas Eesti õhupiiri rikkumine Venemaa Föderatsiooni lennuki poolt.

Võimalik, et kõnealune Helsingi-lend oli seotud tuleval esmaspäeval Helsingis toimuva USA-Venemaa tippkohtumise ettevalmistamisega.

Olgu lisatud, et eriotstarbelisse lennusalka kuulub ühtekokku 10 seda marki õhusõidukit.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles