Galerii: Ratas pidas õhtusöögile jalutades Trumpiga maha pika vestluse (37)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Brüsselis toimuva NATO tippkohtumise piltide seas hakkab silma seeria Eesti peaministrist Jüri Ratasest ja USA presidendist Donald Trumpist, kes üheskoos vesteldes õhtusöögile suunduvad. 

Juttu jätkus ligi kümneks minutiks ning teemad ulatusid majanduskasvust rahvusvahelise olukorrani. Ratasel oli võimalus toonitada Eesti panust kaitsekulutustesse (2% SKP-st) ning kiita riigi majanduskasvu. 

«Vestlesime eile õhtul tõesti USA president Donald Trumpiga. Arutasime meie kahe riigi häid ja tugevaid suhteid, strateegilise koostöö olulisust ning laiemat rahvusvahelist olukorda. Kinnitasin Trumpile, et Eesti panustab ka edaspidi kaitsekuludele vähemalt 2% SKP-st ning Trump tunnustas selle eest meie riiki.

Lisaks kaitseküsimustele tundis president Trump huvi Eesti majanduse käekäigu vastu. Mina omakorda tänasin teda ja Ameerika Ühendriike toe eest täna ning meie ajaloo rasketel hetkedel, mil paljud eestimaalased olid sunnitud kodumaalt lahkuma. Loomulikult kutsusin USA presidenti ka Eestit külastama,» kirjeldas Ratas. 

Ratas kirjeldas ERRile üht vestluse inimlikku hetke: «Seal oli selline kaldtee. Ja kuna me neljakesi tulime, seal oli tema abikaasaga ja mina abikaasaga, siis seal olnud kaldtee eel ta ütles, et me võiks kõik käest kinni hoida, et me ei libiseks. Seal oli vaip. See näitab, et ta märkab ka selliseid asju ja see oli inimlik.»

USA president Donald Trump abikaasa Melania Trumpi ja Jüri Ratasega.
USA president Donald Trump abikaasa Melania Trumpi ja Jüri Ratasega. Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP
Kommentaarid (37)
Copy
Tagasi üles