Kriisikomisjon kiitis heaks plaani tegutsemiseks küberrünnaku ajal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Valitsuse kriisikomisjon kiitis kolmapäeval heaks Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) koostatud kava tegutsemiseks ulatusliku küberrünnaku korral.

Valitsuse kriisikomisjoni juhtiv siseminister Ken-Marti Vaher märkis, et tänases internetikeskkonnas on väiksemad küberrünnakud igapäevased ja neid tavainimesed enamasti ei taju.

«Eesti Vabariik on aga 2007. aastal kogenud ka ulatuslikku küberrünnakut, kui lisaks inimeste igapäevategevuste häirimisele oli eesmärk tekitada ka ulatuslikku mainekahju riigile. Sellises kontekstis on RIA ulatusliku küberrünnaku hädaolukorra lahendamise plaan ülimalt oluline,» märkis Vaher.

Siseministeeriumi pressiesindaja teatel kiitis kriisikomisjon heaks ka hädaolukordade plaanid tegutsemiseks jää tekkimisest või lagunemisest põhjustatud kriisi, paljude kannatanutega laevaõnnetuse, õhusõiduki õnnetuse, massilise korratuse, pantvangi võtmise, massilise mürgistuse ja epideemia korral.

Valitsuse kriisikomisjon on moodustatud kriisireguleerimise ja hädaolukorraks valmisoleku kavandamiseks. Siseministri juhitud komisjon koguneb korralistele istungitele vähemalt kord kvartalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles