Pärnu kolledžisse tullakse enim Harjumaalt

Karin Allik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamik kandidaatidest on Pärnu kolledži katseteks põhjalikult valmistunud, mõned jätavad aga tulemata.
Enamik kandidaatidest on Pärnu kolledži katseteks põhjalikult valmistunud, mõned jätavad aga tulemata. Foto: Johan-Paul Hion

Täna avalikustati Tartu ülikooli Pärnu kolledžisse vastuvõetute nimekirjad. Sel aastal oli kolledžil põhjust rõõmu tunda, kuna kandideerijate arv liigub tõusvas joones ja üks õppekavu jõudis Tartu ülikooli populaarsemate hulka.

Tudengeid oodatakse sügisest rakenduskõrgharidusõppes kahele päevaõppe ja kolmele sessioonõppe kavale. Samuti sai esitada avaldusi kahele magistriõppekavale. Kokku esitati 742 avaldust, mida on 11 võrra enam kui eelmisel aastal. Vastu võeti 182 kandideerinut, niisiis õppekoha nimel konkureeris keskmiselt neli inimest.

“Nagu ikka jätab osa kandidaate katsetele tulemata,” sõnas kolledži turundusspetsialist Birgit Tuulemäe. Nimelt on rakenduskõrgharidusõppes tarvis läbida erialakatsed, kus hinnatakse kandideerijate silmaringi, motivatsiooni, eesti ja inglise keele ning matemaatikaoskusi. Teenuste disaini ja juhtimise magistrantuuri astumiseks tuleb katsetel kirjutada hoopis essee. Tuulemäe sõnutsi jättis tänavu teadmiste kontrolli tulemata umbes 90 õppurit.

Õnneks on Tuulemäe väitel suurem osa kohaleilmunutest siiski hästi ettevalmistunud ja motiveeritud õppima. Neid, kelle tulemus jääb alla 66 punkti 100st ega kandideerimiseks sobi, pole tavaliselt palju.

Huvitaval kombel tullakse Pärnusse õppima enim just Tallinnast ja Harjumaalt, seejärel Tartumaalt. Pärnumaalased hoiavad kolledžis arvukuselt kolmandat kohta. Ainus õppekava, kus tudeerivad valdavalt välismaalased, on Tuulemäe kinnitusel ingliskeelne magistriõppekava heaolu- ja spaateenuste disain ja juhtimine.

Just omanäolised programmid motiveerivadki haridusteed Pärnus jätkama – nõnda selgus esmakursuslaste hulgas tehtud uuringutest. Samuti kiidavad kolledži tudengid kavade praktilisust.

Tulevastele üliõpilastele võivad veel huvi pakkuda laialdased õpirändevõimalused. Praegu on kolledžil ligikaudu 40 partnerülikooli kõikjal maailmas ja peaaegu igal aastal lisandub nende hulka variante. Sel suvel avalikustati näiteks kokkulepe ühe väga eksootilise paiga ülikooliga, nimelt University of South Pacificuga Fidži saareriigis.

University of South Pacificut iseloomustab Tuulemäe kui mainekat ja rahvusvahelist ülikooli, mis on üks suuremaid sealses piirkonnas. Pärnu kolledži spaamajanduse õppejõud Inna Bentsalo käis hiljuti Fidži ülikoolil külas turismiosakonna ja praktikakohtade pakkujatega tutvumas, üliõpilased saavad sinna rännata sügisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles