Küsitlus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mida arvate sellest, et Indrek Tarand kavatseb presidendiks kandideerida?

REIN ÖLLUK (73),
õpetaja

Tarand on mängur ja ilu pärast mängitaksegi. Poliitikagi pole midagi muud kui üks mäng. Las ta paneb praeguse presidendi oma rolli üle mõtlema ja las nad vaidlevad — rahvas kuulab ja mõtleb kaasa.
Mul pole midagi selle vastu, et Ilves jätkab presidendina.

ANDRES MUTSO (47),
ettevõtja

On parem, kui ühe kandidaadi asemel on kaks. Nad hakkavad teineteisele küsimusi esitama ja omavahel vaidlema, kumb oleks parem president. Tekib arvamuste ja seisukohtade erinevus ning rahvas saab kaasa mõelda. Ilgutakse muidugi samuti, kuid see käib poliitikutel palga sisse.

EHA LAAMAN (53),
tööline

Tarand on lahe mees, mul pole tema vastu kunagi midagi olnud. Las ta paneb Ilvese pingutama ja lööb presidendivalimiste eelsesse kampaaniasse elu sisse: praegu oleks Ilves justkui juba ära valitud, kuigi hääletamine seisab alles ees. Las nad võistlevad omavahel, pärast näeb, kes peale jääb.

TOOMAS VEIDENBERG (52),
keevitaja

Minu arvates pole Indrek Tarandil see presidendikandidaadiks hakkamise mõte kuigi hea, eriti veel Keskerakonna esindajana. Brüsselis töötamise aegu pole temast nagu midagi kuulda olnud.
Presidendiks valitakse loomulikult Ilves.

ALEKSANDER PURGA (59),
hooldaja

Tarand mulle meeldib ja mul on hea meel, et ta kandideerib. Mul ei ole midagi selle vastu, et ta presidendiks saab.
Olen tähele pannud, et Tarand on tegude mees. Jutumees on ta ka, aga poliitikas teisiti ei saagi.

KARINA BABENJUK (16),
õpilane

Tarandist ei tea ma midagi, aga Toomas Hendrik Ilves on meie president. Seda ma küll ei oska öelda, mis ta presidendina on korda saatnud. Ei mõista arvata, kas Tarand suudaks presidendina midagi muuta, Eesti heaks rohkem teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles