Kaja Kallas: tööd on rohkem, kui arvasin

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu värske liige Kaja Kallas (Reformierakond) tõdes, et tööd on riigikogus märksa rohkem, kui avalikkuses tekkinud kuvand eeldab ning ka suvi on tal juba suhteliselt töiselt planeeritud.

«Ega mul selgeid ootusi polnudki – läksin tegema täiesti teistsugust tööd, kui ma seni olin teinud. Oli väga huvitav, isegi palju tööd – mis oli mõnes mõttes veidi üllatav, arvestades riigikogu üldist kuvandit, et nad ei tee seal ju midagi,» naeris Kallas.

«Meil majanduskomisjonis oli küll palju asju, lisaks majanduskomisjoni juhtimisele olen ka Euroopa Liidu asjade komisjoni liige ning ka seal on palju materjali, mida tuleb lugeda ja millele arvamus anda.»

Tööõhkkonda parlamendis nimetas ta pigem sõbralikuks. «Tegelikult olen saanud seal päris mõnusad semud eri opositsioonierakondadest,» sõnas ta.

«Üks asi oli küll töös erinev – kui avalikkuses on kuvand, et riigikogu liikmel palju vaba aega, siis minu jaoks oli üllatav, et seda ei ole sugugi. Väga palju aega on minu eest juba ära planeeritud,» lausus Kallas. Nii tuli tal lisaks riigikogu täiskogu istungitele neli korda nädalas osaleda majanduskomisjoni istungitel, mis võtsid kolmel päeval nädalas 2 töötundi. Lisaks Euroopa Liidu asjade komisjoni istungid kahel korral nädalas.

«Sellist aega, kuhu leppida mingi kohtumine kokku, mida ise planeerida, on vähe.» Nii õppis Kaja Kallas, et aega dokumentide ettevalmistuseks tuli suhteliselt jõuga võtta ning muudest kohtumistest vahel isegi loobuda. «Mingil ajal ma mõistsin, et ei jaksa öösel kõiki neid materjale lugeda ja mingi puhver tuleb koosolekute ja kohtumiste vahepeal ikkagi jätta.»

Ka suvi tuleb Kallasel töiselt tihe. «Vaatasin tõesti imestusega, et olen suve pannud nii täis asju, et vaat et üks nädal ainult jääbki selline, kuhu midagi pole planeeritud,» sõnas ta. Nii toimuvad Euroopa Liidu asjade komisjoni koosolekud terve suve vältel, lisaks on tal kavas mitmeid poliitika-arutelusid.

«Kuid eks ikka tahaks jätta endale ka sellist aega, et minna metsa, tõmmata arvuti seinast välja ja ka puhata,» arvas värske riigikogu liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles