Balti Kaitsekolledži lõpetas 51 ohvitseri

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti Kaitsekolledži lõpetas 51 ohvitseri .
Balti Kaitsekolledži lõpetas 51 ohvitseri . Foto: www.mil.ee.

Täna anti Tartus Balti Kaitsekolledžis peetud tseremoonial tunnistused 51 vanemstaabiohvitseride kursuse lõpetanud ohvitserile.

Kaitseministeeriumi kantsler Mikk Marran rõhutas tervitussõnavõtus Balti Kaitsekolledži unikaalsust mitme riigi ühiselt juhitava õppeasutusena. «Erinevates riikides on riigikaitsele eraldatavad vahendid majandusolukorra üldise halvenemisega vähenenud. Seetõttu on oluline, et riigid leiaksid võimalusi, kuidas ressursse kontsentreerides kvaliteeti hoida või isegi suurendada. Balti Kaitsekolledž on eeskujulik näide säärasest rahvusvahelisest koostööst,» ütles Marran.

«Täna Balti Kaitsekolledži lõpetanud 51 vanemohvitseri kaheteistkümnest riigist saavutasid täies mahus oma õpingute eesmärgi ning suudavad nüüd sõjalises planeerimises ja juhtimises rakendada kõiki oma võimeid,» ütles BALTDEFCOLi ülem brigaadikindral Meelis Kiili.

Augustist juunini ehk kokku enam kui 10 kuud kestev vanemstaabiohvitseride kursus on sõjalise kõrghariduse III tasandi väljaõpe. Tegemist on kolledži põhikursusega, millel pööratakse peatähelepanu ühendoperatiivtasandile.

Kolledži erinevaid kursuseid on tänaseks läbinud üle 700 kaitseväelase ja tsiviilametniku. Kolledž on Balti riikide kõrgeim sõjaline õppeasutus vanemohvitseridele ja kõrgematele tsiviilametnikele, mis annab strateegilise staabi tasandil sõjalist ja juhtimisalast õpet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles