Keskerakond surub Savisaart saarlaste kandidaadiks parteijuhi kohale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna tort valimispeol
Keskerakonna tort valimispeol Foto: Liis Treimann / Postimees

Keskerakonna juhtkond püüab partei Saaremaa piirkonna juhatusest mööda minnes ja erakonna liikmetelt ühekaupa allkirju kogudes sättida erakonna kongressile saarlaste parteijuhi kandidaadiks Edgar Savisaart.

Läinud neljapäeval toimunud Keskerakonna Saaremaa piirkonna konverentsi varjutas seik, et enne konverentsi algust ja ka pärast selle lõppu üritasid kaks pealinnast saabunud Keskerakonna noortekogu liiget inimestelt koguda toetusallkirju Edgar Savisaare kandidatuuri seadmiseks erakonna esimehe kohale, kirjutab Meie Maa.

Kuna tegu oli kooskõlastamata toiminguga, katkestas piirkonna esimees Kalle Laanet selle ja võttis noortelt allkirjade kogumise blanketi ära.

«Eakamad inimese ei saanud üldse aru mis toimub ja arvasid, et kõik on läbi räägitud. Ütlesin ka kohalviibinud erakonna endisele peasekretärile Priit Toobalile, et selline teguviis on äärmiselt ebaprofessionaalne ja nii need asjad ei käi,» rääkis Laanet.

Hea tava kohaselt esitavad erakonna esimehe ja juhtorganite liikmete kohale kandidaate piirkonna üldkoosolekud või konverentsid ning ettepaneku selleks teevad piirkondade juhatused.

«Paistab, et lugupeetud erakonna esimees kardab nii väga, et tema kandidatuuri ei esitata või tekib tal raskusi, kui mõni teine kandidaat kõrvale tuleb. Miks ta peaks muidu niimoodi rabelema,» märkis Laanet.

Laanet märkis, et tema andmetel on noortekogulased täna taas Saaremaal, et piirkonna liikmete allkirjad siiski kätte saada.

Kandidaatide esitamist erakonna juhtorganitesse hakkab Saaremaa piirkonna juhatus arutama juuli alguses.

«Kaalume, kas esitada üks või mitu kandidaati esimehe kohale, eeldatavasti kutsume nad ka piirkonna juhatusse oma positsioone kaitsma. Täna pole ju välja käidud ametlikult ühtki kandidaati, peale selle, et kuluaarides räägitakse Savisaare jätkamisest,» rääkis Laanet.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles