Riigikogu suurim reisija on Andres Herkel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Riigikogu kevadistungjärgul käis kõige sagedamini välislähetustes Andres Herkel (IRL), kel käis välismaal viiel korral, sagedased reisijad olid ka neljal korral tööreisil käinud Marianne Mikko (SDE) ja Marko Mihkelson (IRL).

Põhiseaduskomisjoni ja Euroopa Liidu asjade komisjoni liige Herkelit viis välislähetustesse Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) Eesti delegatsiooni esimehe amet, sest kõigil kordadel osales ta just ENPA töös – kahel korral Prantsusmaal Strasbourgis assamblee istungjärgul, lisaks korra Pariisis, korra Ukrainas Kiievis ENPA ning korra Norras Oslos komiteede töö tõttu.

Seetõttu puudus Herkel riigikogu 9 istungilt.

Riigikaitsekomisjoni ja EL asjade komisjoni liige Marianne Mikko reisis neli korda ja puudus seetõttu 8 istungilt. Komandeering viis teda Leetu Vilniusesse Balti ja Põhja ning Poola parlamentide kaitsekomisjonide ühiskohtumisele, Pariisis ja Brüsselis käis ta Euroopa sotside naiskogu volikogul; Budapestis ja Varssavis käis ta konverentsidel.

Väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson käis kahel korral parlamentide väliskomisjoni esimeeste kohtumisel – Ungaris Budapestis ja Norras Oslos. Lisaks käis Mihkelson Bulgaarias NATO PA töös osalemas ning Peterburis Eesti peakonsulaadi tööga tutvumas. Välislähetuste tõttu jäi ta aga eemale vaid kahest riigikogu istungist.

Kolmes välislähetuses käisid reformierakondlastest majanduskomisjoni esimees Kaja Kallas ja põhiseaduskomisjoni liige Väino Linde ning mõlemad puudusid seetõttu kolmelt riigikogu täiskogu istungilt.

Kallas osales Münchenis Euroopa-teemalisel konverentsil, Pariisis OECD konverentsil parematest poliitikatest ning Budapestis COSAC-i konverentsil.

Linde käis Oslos Balti Assamblee ja Põhjamaade Nõukogu ühisel istungil ning Itaalias OSCE PA rahvusvähemuste õigusi käsitleval seminaril, lisaks käis ta Makedoonias OSCE PA ametliku delegatsiooni koosseisus parlamendivalimisi vaatlemas.

Kahes komandeeringus käisid mitmed riigikogu liikmed: Imre Sooäär, Aivar Riisalu, Indrek Saar, Jüri Ratas, Margus Hanson, Rainer Vakra, Sven Sester,

Kõige eksootilisemal tööreisil on aga käinud Erki Nool (IRL) ja Marika Tuus (Keskerakond), kes käisid aprilli keskpaigas Panamas ja osalesid IPU 124. Assambleel ja ASGP konverentsil, kusjuures Nool kulutas reisiks viis, aga Tuus üheksa päeva. Seetõttu puudus ka Tuus kuuelt riigikogu istungilt, Nool neljalt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles