Pelgulinna sünnitusmaja juurde tuleb aurusaunaga perekeskus

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pelgulinna sünnitusmaja.
Pelgulinna sünnitusmaja. Foto: Liis Treimann

Pelgulinna sünnitusmaja rajab haigla juurde võimla, basseini, massaažiruumide ja aurusaunaga perekeskuse, kust saab kätte kõik vajalikud teenused alates ajast, mil naine rasestub, kuni lapse sünni ja esimeste eluaastateni.

Pelgulinna sünnitusmaja peaarst Maike Parve ütles, et projekt perekeskuse ehitamiseks on juba valmis ning esialgsete plaanide kohaselt peaks keskus uksed avama järgmisel sügisel, kirjutas Tallinna linnavalitsuse ajaleht Pealinn.

«Me tahame, et ema oleks rasedusajal terve ja sünnituseks ning lapse kasvatamiseks maksimaalselt valmis,» ütles Parve. «Tahame muuta rasedusaja emale-isale võimalikult meeldivaks kogemuseks ja perekeskus mängib siin olulist rolli.»

Senine naistekliiniku juures tegutsev perekool on kogunud palju populaarsust, ent on jäänud väikseks, mistõttu on tekkinud vajadus perekooli oluliselt laiendada.

Pelgulinna sünnitusmaja on Eestis ainus, mis ongi algselt sünnitusmajaks ehitatud ning selle funktsiooni tänaseni säilitanud. «Meie suur pluss on see, et meil on palju ruumi,» ütles Parve. «Nüüd tuleb see pind lihtsalt maksimaalselt ära kasutada.»

Perekeskusesse kolib täies mahus ümber seni naistekliiniku väikestes ruumides tegutsenud perekool, lisaks tuleb keskusesse suur võimla, bassein, ujutamisvann, massaažiruumid, riietusruumid ning aurusaun.

Perekool on ühenduses sünnitusmajaga, nii et kui rasedaga peaks midagi juhtuma või sünnitus algama, siis on abi kõrvalmajast kohe kättesaadav.

Pelgulinna naistekliiniku perekooli juhataja Meelike Reimer ütles, et perekool mängib naise ja mehe ettevalmistuses sünnituseks suurt rolli. Pelgulinna perekool pakub tulevastele emadele-isadele ja ka beebidele kõikvõimalikke teenuseid, alustades sünnieelsetest loengutest kuni titade muusikatundideni välja.

Kui uus perekeskus valmis saab, siis avatakse uute teenustena ka rasedate vesivõimlemine ja imikute ujutamine. Pelgulinna sünnitusmajas tegutseb tänaseni ka Eesti esimene isade kool.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on uue perekeskuse loomine üks oluline samm Tallinna rahvastiku tervise arengukava elluviimisel, kus on esikohale seatud lapse varajase arengu soodustamine juba alates pereplaneerimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles