Justiitsministeerium võib jätta uue liikluskindlustuse seaduse kooskõlastamata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikluskindlustuse vormistamine bensiinijaamas..
Liikluskindlustuse vormistamine bensiinijaamas.. Foto: Ain Protsin.

Justiitsministeerium võib jätta kooskõlastamata uue liikluskindlustuse seaduse, mille vastu on mitmed kindlustusseltsid pahameelt avaldanud.

«Võib» seetõttu, et dokument nimega «Kohustusliku liikluskindlustuse seaduse eelnõu kooskõlastamata jätmine» on saadetud praegu ministeeriumisisesele kooskõlastusringile. Seetõttu ei ole praegu võimalik ka öelda, mis põhjustel Kristen Michali juhitav ministeerium eelnõu kooskõlastamata jätab. Kooskõlastuse tähtaeg on 27. juuni.

Ministeeriumi pressiesindaja Priit Talv selgitas siiski, et ministeeriumi seisukohad eelnõu selle versiooni kohta on alles kujundamisel, seega on neid täna kindlasti vara lähemalt kommenteerida.

«Täna registris avalikult nähtav pealkiri on lihtsalt majasisese dokumendi tööversioon. Põhjus, miks pealkiri selline, on lihtne – nimelt saatsime eelnõu eelmisele versioonile mittekooskõlastuskirja ja selline see peakiri jäi ka siis, kui hakati uut versiooni analüüsima,» ütles Talv.

E24 on varem kirjutanud, et uus liiklusseadus näeb ette kolm olulist tarbija kahjulikku muudatust. Näiteks kui praegu kehtiva seaduse kohaselt võib autoomanik venitada uue kindlustuslepingu sõlmimisega kuni kindlustusperioodi lõpuni, siis uue kohaselt peab seda tegema 14 päeva enne perioodi lõppu, selgub liikluskindlustuse seaduse seletuskirjast.

«50 protsenti inimestest tegelevad poliisi vahetamisega viis päeva enne selle lõppu ja 80 protsenti inimestest 10 päeva,» selgitas Iizi Kindlustusmaakleri juht Risto Rossar, miks see punkt tarbijatele kahjulik on.

Loe varasemat lugu siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles